Oproep aan Andere Media om ook een Ad Block Detector te Installeren

Dit is een oproep aan alle media websites/showbizz websites en andere blogs. Jullie merken dat 25 procent van de nederlandse bevolking een ad blocker op zijn pc of mobiel heeft staan. Daardoor worden advertenties niet geladen, met als gevolg dat je jullie inkomsten mislopen. Hetzelfde als dat een tv zender geen reclame meer kan uitzenden. Normaal gesproken hou je dat niet tegen. Maar nu kan dat sinds een aantal jaar wel. Er zijn plugins wat ze een “Ad Block Detector” of een “Anti Ad Blocker” noemen. Door die plugins te installeren op je website kan je ervoor zorgen dat mensen die een Ad Blocker aan hebben staan, de site niet kunnen bezoeken. Er zijn 2 opties. Of de toegang volledig laten blokkeren. Of door bij iedere pagina die geladen wordt een melding te geven dat er een Ad Blocker is geinstalleerd. Ze kunnen bij die laatste optie wel gewoon de site bezoeken. Maar als het bij iedere pagina geladen wordt, dan worden ze op een gegeven zo gek van die melding dat ze het vanzelf wel uitzetten, waardoor jullie website gewoon reclame kan tonen. Wel moet deze site erbij zeggen dat veel mensen een Ad Blocker installeren omdat sommige sites teveel en te grote advertenties hebben. Daardoor wordt men gek en installeren om die reden een Ad Blocker. Dus jullie moeten als media er ook voor zorgen dat het aantal advertenties en met name de grootte daarvan naar normaal wordt gereduseerd. Op die manier hoeven jullie ook geen abonnementen meer aan te bieden, als er gewoon weer reclame kan worden getoond. Het moet immers niet zo zijn dat mensen met een Ad Blocker, zich gratis toegang verschaffen (oplichting), waar eigenlijk voor betaald moet worden door het tonen van advertenties. Mensen die te goeder trouw zijn door geen ad blocker geinstalleerd te hebben, die moeten opeens door die oplichters een abonnement nemen van 4 euro per maand. Dat is de omgekeerde wereld. Dus mocht jij een media bedrijf zijn, installeer op je website een Ad Block Detector/Anti Ad Blocker om bezoekers met een Ad Blocker het lastig te maken. Zij kunnen er pas weer op de website komen als ze de Ad Blocker voor jullie website uit hebben gezet.