Aanpassing aan de Website

De website heeft een kleine aanpassing gekregen. De site kreeg af en toe een klacht dat (ook bij de vorige site) de letters moeilijk te lezen zijn door het zwarte achtergrond met witte letters. Hoe dat komt is onduidelijk. Maar bij navraag bij een opticien heeft BN’ertjes te horen gekregen dat donkere letters, meer contrast heeft. Maw, je ogen kunnen (bij iedereen) donkere letters beter scherp stellen dan lichte kleuren bij dus witte letters. Dus teksten die hier geschreven worden met een zwarte achtergrond en witte letters, kon men dus altijd minder goed lezen dan wanneer het gewoon zwarte letters zijn met een wit achtergrond. Donker is makkelijker scherp te stellen voor je ogen. Dus dan zijn zwarte letters beter leesbaar dan witte letters. En ook de achtergrond kan dat bepalen. Want zo is een zwart achtergrond agressiever dan een wit achtergrond. Dus een zwart achtergrond met witte letters wat voor sommige mensen zeer moeilijk leesbaar. Daarom is er een kleine aanpassing hier op de site, waarbij het achtergrond voortaan wit is en de letters zwart. Net zoals op andere sites. Nu de site weet dat mensen hoofdpijn kunnen krijgen door het iedere scherp stellen van de witte letters, zal het dus voortaan op deze manier leesbaar worden door gebruik te maken van zwarte letters met een wit achtergrond.