Waarom moeten Programma’s van NPO 3 verhuizen?

De NPO heeft vandaag bekend gemaakt dat NPO 1 een familiezender wordt en NPO 2 een zender voor 50 plussers. Programma’s die bij NPO 3 te zien zijn, gaan grotendeels naar NPO 1. Maar waarom? De overheid heeft vorig jaar besloten om van NPO 3 een nieuwe zender te maken. NPO 3 wordt NPO Regio. Op die zender worden dan de beste programma’s uitgezonden van de regionale tv zenders. In totaal ongeveer 15 stuks. De beste programma’s komen dan op een landelijke zender. Programma’s die daar te zien zijn, moeten dan verhuizen naar NPO 1 en NPO 2. En zo wordt NPO 1 een amusementszender. En NPO 2 een zender voor oudere mensen. Op welke zender dan de kinderprogramma’s te zien zijn, is niet bekend. Maar alle beste programma’s wat op NPO 3 te zien is, verhuist naar NPO 1 of NPO 2. Vaste programma’s zoals Keuringsdienst van Waarde, Lauren, Klokhuis en de rest waar vele seizoenen van zijn gemaakt, blijven gewoon bestaan. Presentatrices hoeven zich nergens zorgen om te maken. Sterker nog, als het verhuist naar NPO 1, dan wordt het juist beter bekeken. Programma’s die maar eenmalig gemaakt zijn voor NPO 3 zullen niet mee verhuizen. Dat NPO 3, NPO Regio wordt was vorig jaar besloten door het kabinet. Niet door NPO zelf. Nu komen de eerste veranderingen vanaf het nieuwe jaar. Wanneer NPO 3, NPO Regio wordt is nog niet duidelijk. Maar de NPO wil het waarschijnlijk gelijdelijk over laten lopen. Dus dat niet in 1 keer alles veranderd. Keuringsdienst van Waarde verhuist sowieso naar NPO 1. Dus Marijn Frank en de rest zullen veel bekendere nederlanders worden, aangezien het waarschijnlijk beter bekeken gaat worden.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Je maakt gebruik van een Ad Blocker!

Deze site ziet dat je een Ad Blocker hebt geinstalleerd. Door de Ad Blocker worden bezoekersaantallen niet geregistreerd en doet de site het niet optimaal, omdat onderdelen niet geladen worden. Om die reden kan je geen toegang tot de site krijgen. Daarom ben je verplicht om de Ad Blocker uit te zetten om daarna wel toegang te kunnen krijgen. Klik na het uitzetten op Site opnieuw starten om vervolgens wel toegang tot de site te krijgen.