Waarom moeten Programma’s van NPO 3 verhuizen?

De NPO heeft vandaag bekend gemaakt dat NPO 1 een familiezender wordt en NPO 2 een zender voor 50 plussers. Programma’s die bij NPO 3 te zien zijn, gaan grotendeels naar NPO 1. Maar waarom? De overheid heeft vorig jaar besloten om van NPO 3 een nieuwe zender te maken. NPO 3 wordt NPO Regio. Op die zender worden dan de beste programma’s uitgezonden van de regionale tv zenders. In totaal ongeveer 15 stuks. De beste programma’s komen dan op een landelijke zender. Programma’s die daar te zien zijn, moeten dan verhuizen naar NPO 1 en NPO 2. En zo wordt NPO 1 een amusementszender. En NPO 2 een zender voor oudere mensen. Op welke zender dan de kinderprogramma’s te zien zijn, is niet bekend. Maar alle beste programma’s wat op NPO 3 te zien is, verhuist naar NPO 1 of NPO 2. Vaste programma’s zoals Keuringsdienst van Waarde, Lauren, Klokhuis en de rest waar vele seizoenen van zijn gemaakt, blijven gewoon bestaan. Presentatrices hoeven zich nergens zorgen om te maken. Sterker nog, als het verhuist naar NPO 1, dan wordt het juist beter bekeken. Programma’s die maar eenmalig gemaakt zijn voor NPO 3 zullen niet mee verhuizen. Dat NPO 3, NPO Regio wordt was vorig jaar besloten door het kabinet. Niet door NPO zelf. Nu komen de eerste veranderingen vanaf het nieuwe jaar. Wanneer NPO 3, NPO Regio wordt is nog niet duidelijk. Maar de NPO wil het waarschijnlijk gelijdelijk over laten lopen. Dus dat niet in 1 keer alles veranderd. Keuringsdienst van Waarde verhuist sowieso naar NPO 1. Dus Marijn Frank en de rest zullen veel bekendere nederlanders worden, aangezien het waarschijnlijk beter bekeken gaat worden.