Zangeressen blijken Minder te Verdienen dan je Denkt

Deze site heeft een lijst gezien wat het kost om een zangeres in te huren voor een half uur optreden. En dat blijkt behoorlijk tegen te vallen. Nou ja, wel en nee. Ze verdienen veel in het half uurtje dat ze optreden. Wel gemiddeld 5000 tot 15.000 euro voor een optreden. Maar als je weet dat er geld van af gaat voor het boekingskantoor, het management (25 procent), platenmaatschappij (10 procent) en natuurlijk 21 procent BTW, dan moet je rekenen dat zo’n 60 procent er van af moet. Dus uiteindelijk verdient een zangeres zeg maar gemiddeld 5000 euro bruto per optreden. Dat lijkt nog heel veel. Maar weet wel dat ze soms een paar optredens paar maand hebben. En soms 2 maanden niks. De andere keer 10 optredens per maand enz. Maar dan nog. Ze kunnen ook een paar weken/maanden geen optreden hebben. Dat wisselt heel erg. Dus dan lijkt 5000 euro bruto wat ze er aan overhouden veel. Maar dan verdienen zeg dan gemiddeld maar 5000 a 7000 euro bruto per maand. Dat is nog veel. Maar niet wat ze zou denken van een zangeres. En dat blijkt ook maar weer. Als je kijkt waar ze wonen via Google Maps, dan rijden ze meestal wel in een dure auto. Maar hoe ze verder leven is dan vrij normaal.