Verhoging van BTW tarief bij Theaters, Boeken, Concerten meer dan Logisch

Het kabinet wil het BTW tarief voor theaters, boeken en concerten verhogen van 9 naar 21 procent BTW. Van laag naar hoog BTW tarief. Sectoren in de theater en boekensector hadden een petitie aangespannen om de verhoging van 12 procent BTW niet door te laten gaan. Maar wat men niet weet, is dat het meer dan logisch is dat er een BTW verhoging is. Want als je kleding koopt of iets anders, zit er altijd 21 procent BTW op. Tevens betaalt de bezoeker/koper de BTW en niet het theater of boekenverkoper. En het gaat maar om een paar euro. Maar dan nog. Het geld van de overheid moet ergens vandaan komen. Kinderopvang wordt gratis, eigen risico in de zorg wordt gehalveerd, energiekosten zijn al stukken goedkoper en wordt nog goedkoper. De Co2 belasting op benzine, gas, elektriciteit, supermarktproducten (treitertaks) gaat grotendeels weg. Dus iedereen gaat er op voor uit. Dan moet het geld ergens vandaan komen. En als iedereen op producten (de koper) 21 procent BTW betaald, dan is het meer dan logisch dat de theater en boekensector dat ook moet betalen. Tevens krijgen veel theaterproductiebedrijven flinke subsidies per jaar om voorstellingen te maken. En ze gaan er niet echt op achteruit. De koper betaalt de 12 procent extra BTW. Niet de theaters en boekenindustrie. En als alles goedkoper wordt en meer overhouden, kunnen ze die paar euro extra heus wel betalen voor een boek of theatervoorstelling. Je praat echt over euro’s, niet om tientallen euro’s. En los van dat is een toneelvoorstelling, boeken en concerten een luxe product, geen primaire levensbehoefte. Dit vertelt de site omdat die industrie veel aan het klagen is en zelfs petities hebben gestart om het ongedaan te krijgen. Tevens is het zo dat de subsidies van de overheid die uitgekeerd worden aan theater(productiebedrijven), die mensen flink zichzelf zitten te verrijken door het in eigen zak te stoppen en zelf topsalarissen uit te keren.