Tip aan BN’ers: Zo maak je je Schoenen Schoon

Dit is een leuke tip aan BN’ers, wat ze misschien nog niet wisten. En bezoekers misschien ook niet die deze tip ook toe kunnen passen. Maar BN’ers willen er altijd mooi uitzien en dus ook mooie schoenen. Na verloop van tijd worden ze natuurlijk vies. Maar je kan je schoenen ook schoonmaken op 2 manieren. Manier 1 is door eens per maand een washandje vrij vochtig te maken. Als je je schoenen aanhoudt, kan je met dat vochtige washandje je schoenen schoonmaken. Door over je schoenen heen en weer te schuren (schrobben), gaat het vuil er van af. Zo blijven je schoenen mooi. Na 10 minuten zijn je schoenen weer droog. Ook kan je echt je schoenen wassen. Niet door in de wasmachine te doen. Ten eerste gaat de wasmachine door het gewicht van schoenen kapot tijdens het draaien. Ten tweede gaat de stof krimpen, waardoor je schoenen een maatje kleiner worden en kan je dus om die reden weg doen. Dus NOOIT in de wasmachine doen. Wel kan je je schoenen op 2 andere manieren grondig wassen. Manier 1 is door eerst je schoenen van binnen als in de zool helemaal nat te maken, door het onder een stromende koude kraan te houden. Pak een washandje en doe daar je eigen douchegel op. Schrob dan over de schoenen van buiten en binnen (in de zool) en maak het dus goed met douchegel (zeep) schoon. Als het flink ingezeept is, ga je met een harde stromende koude kraan, het zeep eraf spoelen. Laat het water ook flink je schoen inlopen (in de zool). Als al het zeepsop weg is, pak je een nieuw droog washandje en maak je het een beetje schoon/droog waas schuimresten zitten. Mocht er nog een zeepplekje zitten, dan spoel je dat gedeelte opnieuw af. Vervolgens zijn je schoenen klets en kletsnat. Maar laat ze ergens op kamertemperatuur opdrogen door ze gewoon ergens neer te zetten. Vervolgens moet je 3 a 4 dagen wachten. Maar dan zijn ze kurkdroog en zo goed als nieuw. Geen zweetgeur meer in de schoenen niks. Manier 2 is door het af te wassen met dreft en een afwasborstel en dan 3 a 4 dagen te laten drogen. Maar dat laatste is misschien hardnekkig, aangezien het veel alcohol bevat en het zeep misschien te heftig is voor je schoenen. Dus het beste is met een washandje met je eigen douchegel. Zo’n heftige schoonmaakbeurt hoeft overigens maar eens in de zoveel maanden. Wil je snel even je schoenen schoonmaken, dan kan het gewoon zoals hierboven door met een vochtig washandje (met alleen water dus) je schoenen schoon te maken en na 10 minuten is het opgedroogd. Maar zo hou je je schoenen mooi en kunnen BN’ers met mooie schoenen op tv verschijnen, zonder het om die reden door viezigheid weg te doen. Maar doe het dus NOOIT in de wasmachine. Want de wasmachine gaat kapot en de schoenen kunnen krimpen door de hoge temperatuur, waardoor je ze niet meer aan kan trekken. P.s Dit kan overigens alleen met sportschoenen/sneakers. Dus dus niet met leren schoenen of sportschoenen die leer/suede leer bevat. Weet je niet of je sportschoen echt leer bevat. Kijk dan met een beetje water op een washandje of het afgeeft. Zo ja, dan is het echt leer. Zo nee, dan is het geen leer en kan je je schoenen op die manier schoonmaken.