Media heeft Altijd Flinke Belastingkorting gehad

Wat de site nu zegt gaat is eigenlijk te beschamend voor woorden dat dit ooit in Nederland zo was. Het nieuwe kabinet gaat het btw tarief op tickets van theatervoorstellingen verhogen van laag naar hoog btw tarief. Dus van 9 naar 21 procent. Theatertickets worden daardoor 12 procent duurder. Als die sector klaagt mag dat, aangezien ze ook vaak subsidie krijgen van Fonds Podium Kunsten. Maar zo blijkt ook dat de media (tv zenders, tv productiebedrijven, kranten enz) ipv laag, nu hoog btw tarief moeten betalen. BN’ers betaalden overigens altijd al 21 procent BTW als ze meer verdienen dan 20.000 euro per jaar aan media opdrachten. Onder dat bedrag maken ze gebruik van Kleine Ondernemers Regeling, waardoor je geen BTW betaald. Maar media bedrijven, tv productiebedrijven, tijdschriften en kranten en tijdschriften bleken altijd maar 9 procent BTW te betalen. En dat terwijl die bedrijven die megaveel verdienen, dus 12 procent minder belasting al die tijd hebben betaald. Rijken worden rijker en armen worden armer. Nu moeten die media bedrijven ook 21 procent btw betalen. En terecht ook. Miljonairs die maar nauwelijks belasting hoeven te betalen. Maar wat blijkt nu. Overal staat in de media dat mediabedrijven de overheid oproepen, om die btw verhoging terug te trekken. Ze zeggen dat anders de prijzen duurder worden. Maar dat is natuurlijk onzin. Ze kunnen ook natuurlijk minder winst maken, waardoor de prijzen maar nauwelijks stijgen. En dat is het beschaamtelijke eraan. Dat ze overal in de media zetten dat het terug gedraaid moet worden, terwijl zij juist de personen zijn die terecht (goede winstgevende bedrijven) het hoge btw tarief moeten betalen. Die bedrijven die megaveel verdienen hebben tot de dag van vandaag al die jaren 12 procent minder belasting te hoeven betalen. Eigenlijk te schandalig voor woorden.