Documakers krijgen Weinig Betaald om een Documentaire te maken

De NPO blijkt onvoldoende geld te geven aan documentairemakers om een documentaire te kunnen maken. Ze kunnen net de regisseurs betalen, als die het al zouden willen doen voor dat lage bedrag. En zelf moeten de documentairemakers het meest onbetaald doen. Dat zegt Marijn Frank op haar Instagram. En dat betekent dus dat de NPO gewoon veel te weinig betaald. Nou laten we zeggen, nauwelijks wat betaald. Het budget is misschien maar 1000 a 2000 euro. Tenminste, daar gaat de site ervan uit. En dan verwacht de NPO dat ze nog met een goede documentaire komen en documentairemakers ook nog interesse hebben en goede kwaliteit afleveren. Laten we eerlijk zeggen. Elke aflevering van een programma kost gemiddeld een paar tienduizend euro. Hoe kan je dan een goede documentaire afleveren, als er zo weinig wordt betaald door de NPO. Tenminste daar gaat de site ervan uit nav dat alleen de regisseurs betaald moeten worden die het vaak voor een te laag bedrag doen. Dan kan de NPO waarschijnlijk de de documentaire nooit meer geven dan een paar duizen euro subsidie. En nog even voor de goede orde: Een simpele toneelvoorstelling waar niet zo heel veel mensen komen, krijgen al van Fonds Podium Kunsten 2 tot 4 ton per jaar om daar 2 of 3 voorstellingen te maken. Dus 50.000 tot 100.000 per voorstelling. Dat is ook cultuurgeld. Dat is natuurlijk dan niet te vergelijken waarmee documentairemakers het mee moeten doen en het vaak onbetaald moeten doen.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Je maakt gebruik van een Ad Blocker!

Deze site ziet dat je een Ad Blocker hebt geinstalleerd. Door de Ad Blocker worden bezoekersaantallen niet geregistreerd en doet de site het niet optimaal, omdat onderdelen niet geladen worden. Om die reden kan je geen toegang tot de site krijgen. Daarom ben je verplicht om de Ad Blocker uit te zetten om daarna wel toegang te kunnen krijgen. Klik na het uitzetten op Site opnieuw starten om vervolgens wel toegang tot de site te krijgen.

-+=