Instagram gaat Dickpics Weren

Instagram komt voor vrouwen die af en toe lastig worden gevallen met dickpics, met een filter die ervoor moet zorgen dat die foto’s niet bij de ontvanger aankomen in de DM. Ook bedreigingen en teksten met scheldwoorden worden automatisch weggefilterd. Zo moeten gebruikers, met name vrouwen, geen last krijgen van haat en naaktberichten van mannen. Voor bekende vrouwen is dit goed nieuws, die af en toe lastig worden gevallen met dickpics en ranzige teksten. Al kan het nog wel even duren, aangezien nu eerst een test wordt uitgevoerd. Die naaktfilter zal overigens NIET van toepassing zijn bij post van bekende vrouwen als ze bv een halfnaakte foto publiceren. Dat blijft gewoon toegestaan. Los van het feit dat een BN’er nooit compleet naakt te zien is. Als iets geblurt is, handen voor de borsten, kan dat ook niet door een filter herkend worden. Dus bekende vrouwen hoeven zich geen zorgen te maken dat ze geen sexy foto’s kunnen publiceren. Dat blijft gewoon toegestaan. En is ook niet door de filter herkenbaar, omdat die filter puur naar de contouren kijkt van intieme delen. Met een hand ervoor of blurren gaat dat niet. Het is puur bedoeld voor vrouwen en ook bekende vrouwen om dickpics en haatreacties te voorkomen. Die komen dan niet meer in de DM van de vrouwen terecht.