Oproep aan BN’ers: Toneelvoorstelling over Fake News in de Media

Vanaf eind september komt er een toneelvoorstelling genaamd: “DE MAN DIE ELKE DAG DE KRANT VAN GISTER KRIJGT EN ER NU GENOEG VAN HEEFT!. ” In die voorstelling gaat over het de media van tegenwoordig. En met name het fake news wat soms erin vermeld wordt. Eigenlijk hetzelfde als wat je op juice kanalen ziet en de rest van de media. Aangezien deze site ermee te maken heeft (juice site) en ook soms last heeft van fake news, gaat ie daarom naar die voorstelling. En is het niet zomaar een voorstelling. Het is van de makers van Theatertroep en daar gaan ze alles op de spits drijven. Decorstukken die in elkaar vallen, lol trappen, schrootjestoneel. En maffe liedjes die ze zingen. En dit doen ze dan nu in de voorstelling met fake news in de media als hoofddoel. Ook gaan soms mannen naakt in hun voorstellingen. Leuk als bekende vrouwen die lezen. Maar misschien is dit een leuke voorstelling voor bekende vrouwen, om een voorstelling bij te wonen waar het vrij maf aan toe gaat met humor en lol. Het gaat toch over een verhaallijn waar bekende vrouwen ook mee te maken hebben, dat ze af en toe in het nieuws komen wat niet waar is. Misschien kunnen ze zichzelf in de voorstelling herkennen. En de site eigenaar gaat er ook naartoe op vrijdag 7 oktober in Diemen (Theater de Omval). Je zal me daar zeker zien, aangezien er maar 50 mensen maximaal in de zaal kunnen. Dus je kan als BN’er ook de site eigenaar een keer ontmoeten, aangezien Diemen vlakbij Amsterdam ligt. Het is de helft goedkoper dan in Amsterdam en Parkeren is Gratis op hun eigen parkeerterrein. Mocht deze site op die datum een BN’er tegenkomen, dan zal de site eigenaar die BN’er aanspreken om even gedag te zeggen of misschien een klein praatje te maken. Ze zijn immers naar die voorstelling geweest nav dit bericht. Klik HIER om een ticket te boeken voor die voorstelling in Diemen om ook de site eigenaar tegen te komen. Voor andere locaties, klik HIER!

Lees hier waar het over gaat:

De man die elke dag de krant van gister krijgt en er nu genoeg van heeft! is een geëngageerde en swingende Brechtiaanse parabel vol humor en moraal, meezingers en achtervolgingen, showballet en urgente thema’s.

Hoe beter opkomend populisme, de rol van de media en de verantwoordelijkheid van het individu aan de kaak te stellen dan middels een laagdrempelige actiemusical vol antihelden, liedjes en explosies? In deze tijden, die bulken van fake news, fact checken en burgers en politici die feiten verwerpen als “ook maar een mening”, is het geen overbodige luxe om je zo nu en dan af te vragen: “Wat is waar?”.

De voorstelling werpt een kritische blik op de rol die media spelen binnen het publieke debat en de samenleving als geheel. Welke invloed hebben zij op de groei van de macht van populisten? Het lijkt er niet meer toe te doen of iets op een feit of een mening gestoeld is. De vraag wat echt en wat nep nieuws is, wordt steeds relevanter. Deze actiemusical is een satirische vertelling die deze problematiek op geestige en absurdistische wijze aan de kaak stelt, en het publiek zingend, dansend én de wereld verbeterend de zaal uit stuurt.