Dit Verdient een Zanger(es) Per Jaar

BN’ertjes heeft kunnen achterhalen hoeveel een zanger(es) precies verdient. We hebben het dan over zangers en zangeressen die geen presentator zijn of in de Toppers concerten zingen. Puur alleen optreden om geld te verdienen. Deze site heeft een berekening hoeveel een zangeres verdient.

Gemiddelde prijs voor een optreden is 12.000 euro voor een half uur. Van die 12.000 euro gaat er 21 procent aan BTW af. Dan hou je 9480 euro over. Van dat bedrag gaat 25 procent naar het management. Dan hou je 7110 euro over. Daar gaat dan nog 10 procent af voor de platenmaatschappij om muziek te laten maken voor die artiest. Dan kom je op een bedrag van 6399 euro. En van dat bedrag moet de band nog betaald worden. Zeg ook maar 2000 euro. Dus dan hou je 4399 euro over. Dus een zangeres verdient ongeveer 4500 euro bruto per optreden. Zo heeft een zangeres gemiddeld 30 optredens per jaar. Dus dan doe je 30 x 4500 euro = 135.000 euro per jaar bruto. Het kan zijn dat een zangeres een periode iets meer verdient door een hit. Maar dat zakt op een gegeven moment weer weg naar het oude patroon qua aantal optredens. 135.000 euro bruto per jaar is wel veel. Maar dat zijn geen bedragen wat men denkt dat ze miljoenen verdienen. Ze rijden vaak wel in een dure auto. Maar dat is meestal geleased of private lease. Maw, gehuurd en niet gekocht. Zangeressen doen soms net alsof ze honderden optredens per jaar hebben. Maar dat is maar gelogen. Op hun website staat vaak dat ze maar een paar tiental optredens per jaar hebben.