Voorstelling over Social Media en de Druk daarvan

Er komt over een maand een toneelvoorstelling in Nederland van Frascati Producties wat gaat over een bekende influencer en haatcomments op haar social media krijgt. Hoe gaat zo’n influencer ermee om. Zo gaat zij juice voorlezen en roddels behandelen. Eigenlijk wat Yvonne Coldeweijer onder andere doet. De site kan er niet veel over vertellen, aangezien ie de voorstelling zelf ook niet heeft gezien. Maar er komt dus een voorstelling wat gaat over een BN’er (fictief) en zelf topic is op social media. Hoe gaat zij ermee om. Hieronder lees je precies waar het over gaat in de voorstelling Sixth:

SIXTH hosten de vier collega’s Sam, Rox, Lav en Angie een nieuwe liveshow genaamd No Filter Here. De show spoort het publiek aan om hun ongezouten mening te geven over het laatste nieuws dat viral gaat op social media. Van juicy celebritynieuws tot relatieproblemen; het viertal neemt geen blad voor de mond en geen onderwerp blijft onbesproken.

De muzikale theatervoorstelling SIXTH, gaat over een bekende influencer genaamd Sixth. Nadat Sixth een kwetsbare, ongefilterde full-body foto van zichzelf plaatste op haar Instagram, werd zij zonder pardon het topic van de aflevering van No Filter Here. De comments na de liveshow waren genadeloos en dreven Sixth tot een onomkeerbare beslissing. De moeder van Sixth liet via de Instagram van haar dochter weten dat Sixth vermist is.

Priscilla Vaudelle over haar inspiratiebron voor SIXTH: “Door de druk ons publiek weer naar de theaters te krijgen, lijkt het online profileren nog belangrijker te zijn geworden. In de tijd van de lockdown voelde ik dan ook de behoefte om mezelf als theatermaker meer op social media te begeven. Ik merkte hoe onzeker het mij maakte en dat ik er 24/7 mee bezig was. Hoe ik geconfronteerd werd met schoonheidsidealen en wat dat deed met mijn zelfbeeld. Ik was vooral bezig met wat ik in mijn stories en op mijn feed voorbij zag komen. Dit liet mij beter nadenken over hoe ik zelf gebruik maak van sociale media. Ik zag zelfverzekerde influencers content leveren ondanks de haat-comments of anderen die het niet meer trokken onomkeerbare beslissingen nemen. Het zette mij aan het denken.’’

Kaarten kan je via deze link bestellen. Misschien een leuke voorstelling voor BN’ers die zelf ook influencer zijn.

P.s. Er staat dat er een sexy foto wordt gemaakt voor haar instagram. Toch blijft het apart dat deze site eind 2017, toen de site begon, sexy foto’s opeens mega populair werden. Er werden toen 5 keer meer foto’s dan voor die tijd. Dus dat sexy foto’s populair zijn in Nederland, kwam dus waarschijnlijk mede door deze site. En dat door die populariteit van die sexy foto’s, nu zelfs een theatervoorstelling voor wordt gemaakt. Een voorstelling waar deze site mede een rol in het verleden heeft gespeeld.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Je maakt gebruik van een Ad Blocker!

Deze site ziet dat je een Ad Blocker hebt geinstalleerd. Door de Ad Blocker worden bezoekersaantallen niet geregistreerd en doet de site het niet optimaal, omdat onderdelen niet geladen worden. Om die reden kan je geen toegang tot de site krijgen. Daarom ben je verplicht om de Ad Blocker uit te zetten om daarna wel toegang te kunnen krijgen. Klik na het uitzetten op Site opnieuw starten om vervolgens wel toegang tot de site te krijgen.