Toneelgroep Amsterdam en Toneelgroep Amsterdam zijn in Conflict met Elkaar

Je hebt al decennia lang Toneelgroep Amsterdam. Een paar jaar geleden gingen ze wijzigen van naam naar ITA. De naam Toneelgroep Amsterdam kwam daardoor vrij. Maar zo is er een toneelgroep De Warme Winkel, die een tijdje terug de naam had verandert naar Toneelgroep Amsterdam. Ze hadden een naam geclaimd die eerder bestond. Aanvankelijk ging ITA daar mee akkoord, omdat je niks meer vernam. Maar nu heeft ITA, voorheen Toneelgroep Amsterdam een sommatiebrief gestuurd, waarin voorheen De Warme Winkel van naam moet veranderen en niet de naam Toneelgroep Amsterdam mag gebruiken. Anders dreigen ze met een rechtszaak. De Warme Winkel (heette voorheen zo) is daarom een petitie een tijdje geleden gestart en hebben al veel petities opgehaald. We kijken hoe het afloopt.