Boetes voor BN’ers kunnen misschien Oplopen tot 100.000 euro als ze Toch Doorgaan

Binnenkort gaat de wet voor influencers in dat je duidelijk erbij moet zetten dat het reclame is. En dan echt opvallend en niet sneaky in een hoekje. Dit om de consument te beschermen dat ze weten dat het reclame is. Maar deze site heeft onderzoek gedaan wat de boetes zijn als een groot bedrijf de mist in gaat door consumenten te misleiden. Als dit stelselmatig gebeurd, net als wat influencers doen die maar door blijven gaan met sneaky reclame maken, kunnen grote bedrijven soms wel boetes krijgen van 100.000 euro. Zoveel zou een BN’er niet hoeven te betalen. Maar als een grote influencer met 500.000 volgers of meer steeds de fout in gaat, kan de boete wel tienduidenzen euro’s zijn. Ze doen het immers nog steeds, ondanks vele waarschuwingen. Het moet duidelijk in beeld staan dat het reclame is. En dan velen niet. Aangezien de overheid (ACM) zo met bedrijven omgaat met zulke hoge boetes, kan dat dus ook bij influencers gebeuren. Dus BN’ers moeten nu echt oppassen. Niet denken van Ach ik doe het niet. Ze komen daardoor misschien door die boete misschien in de schulden. Je kan dan beter geen influencer meer zijn. Dus zet voortaan duidelijk bij dat het een advertentie is door duidelijk in beeld of bovenaan de tekst de tekst Ad of Partner erneer te zetten.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Je maakt gebruik van een Ad Blocker!

Deze site ziet dat je een Ad Blocker hebt geinstalleerd. Door de Ad Blocker worden bezoekersaantallen niet geregistreerd en doet de site het niet optimaal, omdat onderdelen niet geladen worden. Om die reden kan je geen toegang tot de site krijgen. Daarom ben je verplicht om de Ad Blocker uit te zetten om daarna wel toegang te kunnen krijgen. Klik na het uitzetten op Site opnieuw starten om vervolgens wel toegang tot de site te krijgen.