BN’ers verdienen nauwelijks wat met TV optredens

Mensen denken altijd dat BN’ers ontzettend veel verdienen met tv optredens. Maar dat is niet zo. Dries Roelvink zegt in de media dat hij voor De Slimste Mens maar 250 euro per aflevering krijgt en 750 euro voor Ranking the Stars. En voor BN’ers in het Ziekenhuis krijgen top BN’ers maar 2500 euro voor een hele reeks. En we hebben het dan over BN’ers die vrij bekend zijn (A-sterren). Dus als we met B-sterren te maken hebben, die krijgen dan nauwelijks wat voor een tv optreden. Al doen ze het ook een beetje voor de publiciteit die ze krijgen om zo andere aanbiedingen te krijgen. Immers, ze adverteren met zichzelf. Als ze zelf zouden moeten adverteren, dan waren ze anders klauwen met geld kwijt geweest. Daarom zijn die bedragen vrij laag, omdat ze er ook publiciteit voor zichzelf mee creeeren. Maar dachten mensen eerst dat ze wel 10.000 euro zouden krijgen voor bv 10 afleveringen De Slimste Mens. Blijkt dat maar een fractie van het bedrag te zijn. Dus voor B-sterren moet je waarschijnlijk dat bedrag nog eens door de helft delen wat zij krijgen. Of ze doen het misschien gratis, wegens de gratis publiciteit.