Juice sites/channels blijkt te zijn ontstaan in 2005

In Nederland is Juice een nieuw woord aan het worden voor het vervangen van het woord shownieuws. Dit komt mede omdat er ook roddelkanalen eind 2020 in Nederland zijn ontstaan die zeer goed lopen. Iemand/journlist of wie dan ook heeft toen die kanalen Juice kanalen genoemd. Dit omdat dat het juice in Amerika vaak wordt gebruikt. Zo gaat het vaak dat iets wat in Amerika een hit is, later pas overwaait naar Nederland. Het goede voorbeeld is toch wel een automaat bij een auto door de elektrische auto waar je verplicht automaat moet rijden. In Amerika hebben ze nooit van handgeschakelde auto’s gehoord. In Nederland begint de rage nu pas te komen. Tot 5 jaar geleden kocht 5 procent van de mensen een automaat. Nu 55 procent. Dus iets kan pas later overwaaien uit Amerika, terwijl het al een hele tijd bestaat. En dat is nu met Juice. Waar komt die term vandaan. Ooit verzonnen door iemand. Juice betekent sap en is dan van sappig nieuws wat dat betekent. Zo zover deze site heeft kunnen achterhalen, begon het met PerezHilton.com . De eerste Juice in Site vorm (dus geen channels). Die richtte dat op in 2005. Dus het woord Juice bestaat al ruim 17 jaar. En nu pas komt het overwaaien naar Nederland doordat nederlanders een eigen juice kanaal zijn begonnen. Al begon het in site vorm, want toentertijd had je die techniek nog niet dat je een half uur video op Youtube kon zetten. Dat kan pas sinds 2014. Maar Juice zal ook in Nederland het woord shownieuws vervangen. Het is niet of maar wanneer. Eerst dacht BN’ertjes dat het maar een tijdelijke trend was, net zoals drones dat waren en bepaalde dansjes. Maar het woord Juice begint zich alleen maar uit te breiden. Eind 2020 had je 2 Youtubekanalen die met Juice begonnen. Maar het laatste half jaar is dat uitgebreid naar ongeveer 6 bekende Juice kanalen/instagram profielen. En tientallen kleine profielen op instagram. Deze site is niet zo groot als Roddelpraat of Life of Yvonne. Maar wel groot genoeg om ook een echte Juice Site genoemd te kunnen worden met 100.000 bezoekers per maand. Het woord Shownieuws zal op een gegeven moment verdwijnen. Juice klinkt veel lekkerder in de mond en nodigt ook meer uit om het nieuws dan te lezen. Shownieuws sites en tv programma’s hoeven niet bang te zijn. Ze hoeven alleen maar Juice voortaan te zeggen ipv Shownieuws. Wie wel een probleem heeft, is het programma Showniuews. Die zullen hun programmanaam moeten wijzigen, als het woord shownieuws niet meer zal bestaan. Sites met het woord show erin hoeven niet bang te zijn. Het woord Showbizz blijft wel gewoon een bekend woord. Maar de woorden shownieuws en showbizz nieuws zullen verdwijnen.