Marieke Elsinga heeft Waarschijnlijk een Lichte Burnout

Marieke heeft sinds een aantal dagen afscheid genomen van de radio, omdat ze het even niet aankan om elke dag om 4 uur in de nacht op te staan. Op zich kan dat wel. Maar niet voor 5 dagen in de week. Het is normaal dat je bv nachtdienst hebt 1 of 2 keer per week. Maar dag in dag uit gaat is voor een mens niet te doen. Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte hebben daar ook last gehad toen ze om 6 uur in de ochtend een radioshow moesten doen. Deze site vraagt zich eigenlijk wel af of het medisch wel verantwoord is. En nu zie je het effect bij Marieke Elsinga. Na een paar jaar is ze helemaal gek aan het worden, dat ze even rust wil nemen. Maar in het dagelijks leven noem je eigenlijk zoiets een lichte burnout. Als je door vermoeidheid in je hoofd niet naar je werk kan. Opgebrand noemen ze dat ook wel. Maar deze site kan je nu al vertellen dat als ze weer terug komt, waarschijnlijk alleen maar meer met tegenzin zo vroeg naar haar werk moet. Ze kan beter 2 dingen doen. Of part time dat ochtendprogramma presenteren voor maar 2 dagen in de week, zoals ze bij Goedemorgen Nederland doen. Of bij Q-music of bij een ander radiostation een late ochtend/middag of avond programma te doen. Maar als ze weer 5 dagen in de week elke nacht uit haar nest moet, brand dat haar letterlijk op en krijgt ze misschien een echte burnout. Ze dan misschien door die burnout als ze dat zou krijgen, dan ook geen RTL Boulevard meer doen. Dus door het vroege opstaan, gaat haar hele radio en tv carriere naar de knoppen. Dat gaat natuurlijk nergens over. En radiostations zorgen er voor dat mensen in de nacht radio moeten maken. Zij moeten verantwoordelijk zijn dat die DJ’s dit maar hooguit 2 of 3 dagen in de week mogen doen om overspannen te voorkomen. Dus Marieke Elsinga moet of 2 of 3 dagen in de week radio in de vroege ochtend maken. Of naar een ander tijdslot bij Q-music of een andere radiozender. Los van het feit presenteert ze ook RTL Boulevard. En daar verdient ze waarschijnlijk meer dan bij het vroege opstaan bij Q-music. Dus dan is de keus snel gemaakt. Het klinkt hard voor haar om dit lezen. Maar achteraf geeft ze deze site gelijk en is ze blij dat ze een echte burnout heeft voorkomen.