Weekblad Prive ging Mensen inzetten om meer over Glennis Grace te weten te komen

Te erg voor woorden. Nu heb je Juice Kanalen die vaak dingen verzinnen, geen bewijs hebben of wat dan ook. Maar nu heb je ook een soort journalistiek waarbij ze undercover mensen gaan inzetten, net als Undercover in Nederland, om dingen te weten te komen. Als het echt belangrijk is, dan is het raadzaam. Maar niet in het geval van Glennis Grace omtrent de Jumbo rel. Evert Santegoeds van het blad Prive heeft mensen undercover ingezet om aan het winkelpersoneel te vragen wat er precies in gebeurd. De medewerkers hebben er niks over gezegd. Maar als ze dat wel hadden gedaan, dan had het blad journalistiek bedreven wat te ver gaat. BN’ers zouden hun eigen vrienden en kennissen op die manier niet meer kunnen vertrouwen. Stel dat bij een BN’er iemand nieuw in je kenniskring komt. Komt bij de BN’er op bezoek, vertelt familiegeheimen enz. En dat die kennis niks meer van zich laat horen, omdat ie ingezet is door een blad of site om daar nieuws over te schrijven door te dingen wat puur prive is in de familie. Dan ga je werkelijk een grens over. BN’ers moeten vanaf nu dus ook oppassen of de persoon die ze ontmoeten ook daadwerkelijk interesse heeft om met die BN’er om te gaan ipv dat die persoon misschien in dienst is van een roddelblad. Undercover in Nederland doet het ook. Maar dan zijn er misstanden als oplichterij. Voor privesituaties van BN’ers is dan geen reden om undercover personen in te zetten. Als dit de nieuwe manier van journistiek bedrijven wordt, samen met die juice kanalen, dan wordt de showbizz er niet leuker op.