Naam Toneelgroep Amsterdam wordt Overgenomen Zonder te Vragen

Iedereen heeft wel eens van Toneelgroep Amsterdam gehoord. Dat is een toneelgroep in Amsterdam die voorstellingen maakt. Naast dat heb je ook de Toneelschool in Amsterdam waar mensen een toneelopleiding kunnen volgen. Iets meer dan een jaar geleden is Toneelgroep Amsterdam van naam gewijzigd in ITA (International Theatre Amsterdam). De naam Toneelgroep Amsterdam kwam daarmee vrij. Maar nu blijkt er een toneelgroep te zijn (De Warme Winkel) die vandaag heeft gezegd van naam te veranderen in Toneelgroep Amsterdam. Deze site heeft contact opgenomen met ITA om te vragen of ze hier van wisten en hadden gevraagd of ze die naam mochten gebruiken. En zo blijkt dat zij ook vandaag werden verrast. Er is niemand geweest van De Warme Winkel die gevraagd heeft of ze die naam mogen gebruiken. Wel is het zo dat die naam door de naamswijziging naar ITA, de naam Toneelgroep Amsterdam vrij is gekomen. Maar na korte tijd die naam te claimen gaat wel een beetje ver. Deze site gaat toch ook niet zichzelf Media Courant noemen als Media Courant bv van naam zou wijzigen. Wat ITA doet tegen De Warme Winkel is niet bekend. Zij zeiden door de telefoon vandaag verrast te zijn door het gehoord te hebben, aangezien het op de website van De Warme Winkel staat.