Zit Zangeres Maan de Overheid te Bedonderen?

Deze site is erachter gekomen dat Maan een BV heeft bij de Kamer van Koophandel. Als je zelfstandig bent zoals zij, dan moet je (niet altijd) ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Maan moet dan ingeschreven staan als een eenmanszaak. Tenminste zo zou het moeten zijn. Maar Maan staat ingeschreven als een BV. Een BV heb je als je personeel in dienst hebt met een kantoor. Niet als je een zzp’er bent, waarbij zij zelf alleen in dienst is. Dan ben je een eenmanszaak. Sommige mensen doen net alsof ze een bv hebben, om zo veel financiele voordeeltjes te krijgen van de belastingdienst, dat je dingen af kan trekken, omdat je een bv hebt. Maar zij is een zzp’er en dus een eenmanszaak. Het kan dus zijn dat ze geld aftrekt van de inkomstenbelasting, waar ze misschien geen recht op heeft, omdat geen bv heeft (kantoor met personeel). Het kan zijn dat het gewoon toegestaan is van de belastingdienst. Maar laten we heel eerlijk. Zij verdient veel geld zonder al te veel moeite te doen. Waarom moet zij dan nog een BV oprichten, om zo minder belasting te hoeven betalen. Of het wel of niet toegestaan is. In tijden dat mensen weinig geld hebben, gaat zij er juist aan verdienen. Want wat de belastingdienst door mensen zoals zij tekort komt, wordt dan uiteindelijk verhaald bij de arme burger. Rijken worden rijker en armen worden armer. Of het toegestaan is van de belastingdienst dat een zzp’er een bv op mag richten, is de vraag. Ten tweede kan je het maken tegenover andere mensen. Fans met een studieschuld en zij met voordeeltjes minder belasting hoeft te betalen, voor iemand die met weinig moeite al veel geld verdient. Hoop dat de belastingdienst hier naar zou willen kijken. Deze site zegt niet dat ze iets doet wat niet mag. Maar het kan best zo zijn dat ze geen BV mag oprichten en zij gewoon een eenmanszaak heeft (zzp’er). Maar dat staat natuurlijk niet in verhouding als je kijkt naar andere mensen die moeilijk rond kunnen komen, als het toch toegestaan is. 1 Ding staat wel vast. Deze constructie is niet door haar bedacht. Daar moet je een financieel adviseur voor zijn. Maar wel ten kosten van anderen als de belastingdienst daardoor minder geld binnen krijgt van rijke mensen. (BN’ers hoeven niet altijd ingeschreven te staan bij de KVK, omdat alles via het management gaat. Ze maken dan gebruik van de Artiestenregeling).

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Je maakt gebruik van een Ad Blocker!

Deze site ziet dat je een Ad Blocker hebt geinstalleerd. Door de Ad Blocker worden bezoekersaantallen niet geregistreerd en doet de site het niet optimaal, omdat onderdelen niet geladen worden. Om die reden kan je geen toegang tot de site krijgen. Daarom ben je verplicht om de Ad Blocker uit te zetten om daarna wel toegang te kunnen krijgen. Klik na het uitzetten op Site opnieuw starten om vervolgens wel toegang tot de site te krijgen.

-+=