Hoe komt het dat BN’ers Breder en Dikker lijken op TV dan in het echt?

Heel veel mensen weten dat iemand op tv dikker en breder lijkt dan in het echt. Maar hoe komt dat? Dat heeft te maken met de breedbeeld tv (16:9 verhouding). Je ogen gaan het hele beeld in de gaten houden. En door het hele beeld in de gaten te houden, gaan je ogen alles breed zien wat er op tv te zien is. Dus als er een persoon langs komt, lijkt die persoon dus ook dikker en breder. Dat heeft dus gewoon met schijnbedrog te maken. Het brede beeld van de tv zorgt ervoor dat je ogen het hele beeld in de gaten houdt. Je ogen verbreden dan alles wat erop te zien is en dus ook de personen.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Je maakt gebruik van een Ad Blocker!

Deze site ziet dat je een Ad Blocker hebt geinstalleerd. Door de Ad Blocker worden bezoekersaantallen niet geregistreerd en doet de site het niet optimaal, omdat onderdelen niet geladen worden. Om die reden kan je geen toegang tot de site krijgen. Daarom ben je verplicht om de Ad Blocker uit te zetten om daarna wel toegang te kunnen krijgen. Klik na het uitzetten op Site opnieuw starten om vervolgens wel toegang tot de site te krijgen.

-+=