Linda Hakeboom over Borstkanker in de And C met Chantal Janzen

1 oktober, een beladen dag voor mij. Het is de datum waarop ik twee jaar geleden mijn allereerste chemotherapie kreeg. Stomtoevallig viel dat op dezelfde dag als waarop jaarlijks de Borstkankermaand begint.

Het thema van de Borstkankermaand dit jaar is zelfcompassie. Dat betekent voor mij om dagelijks te proberen niet te boos te zijn op m’n lichaam dat het dingen door de behandeling niet meer zo goed kan. Maar het zit hem ook in durven steun te vragen van mensen om je heen. Zoals bijvoorbeeld Chantal voor mij was, zo vaak kreeg ik lieve berichtjes van haar en van zoveel anderen. Op deze foto ‘draagt’ ze mij, dat doen mensen die er voor je zijn in zo’n periode. Ik ben ervan overtuigd dat dat helpt bij het genezingsproces.

In oktober vraagt Pink Ribbon extra aandacht voor de ziekte en dat is hard nodig. Ik zal nog maar eens benadrukken: één op de zeven vrouwen krijgt het (!) Mocht je deze maand iets willen doen, op pinkribbon.nl kun je bijvoorbeeld het armbandje kopen, je vindt er ook andere manieren om te doneren, mocht je dat willen. Want dat is ontzettend hard nodig! Heel veel liefs en wees lief voor jezelf vandaag! 🥰 Xx Linda